„Шумен 1929” разгроми „Бенковски” с 7:1

20:00, 03 окт 15 / Спорт 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Шумен 1929” записа категорична победа с 7:1 над гостите си от „Бенковски” - Бяла.

Хеттрик за победата на шуменци направи Густаво, с по един гол се отчетоха Отофе, Герчев, Симеонов и Илиев. Почетното попадение за „Бенковски” отбеляза Иванов от дузпа.

Още в началото на двубоя шуменци взеха инициативата и до 23-ата минута вече водеха с 2:0. Пол Отофе даде начало на головото шоу на стадион „П. Волов” в 18-ата минута след като довкара избита от вратаря на „Бенковски” топка. Пет минути по-късно Густаво и Отое разиграха отлично кълбото помежду си, Густаво бе изведен сам срещу стража на гостите и покачи на 2:0. През първата част футболистите на „Шумен” изпуснаха още куп положения за гол, а един път и гредата помогна на гостите от Бяла.

В началото на второто полувреме шуменци продължиха с добрата игра и точните попадения.

В 48-ата минута Густаво отново бе изпуснат от защитата на „Бенковски” и с плътен удар покачи на 3:0.

В следващите минути се забеляза леко отпускане в играчите на домакините и след нелепи грешки те бяха наказани с гол във вратата си.

В 55-ата минута главният съдия отсъди дузпа в полза на „Бенковски”. Точен от бялата точка бе Иванов за 3:1. В следващата минута гостите можеха да се върнат в мача. След грешка на защитата Божанов се озова сам срещу вратаря на шуменци, но ударът му мина над вратата.

След гола и изтърваното от гостите положение, домакините се окопитиха.

В 66-ата минута Живко Герчев изпълни перфектно пряк свободен удар и покачи на 4:1. Влезлият три минути преди това Асен Симеонов изненада с удар вратаря на „Бенковски” в 67-ата минута и направи резултата 5:1.

В 80-ата минута Антонио Илиев излезе сам срещу вратата на гостите и в 80-ата минута „Шумен” поведе с 6:1.

В 90-ата минута с отличен пас Симеонов намери Густаво и футболистът на „Шумен” се разписа за трети път и оформи крайното 7:1.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама