Борисов: Няма да купуваме нов самолет за властта, който иска да се качва

17:53, 03 окт 15 / Политика 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството няма намерение на купува нов самолет, въпреки, че правителственият „Фалкон“ има технически проблеми и вече 3 пъти каца аварийно. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който е на посещение в Габрово, цитиран от "Фокус". „Поемам риска. Който иска, да се качва“, отсече Борисов в отговор на журналистически въпрос.

„Не ми се коментира тази тема. На който какво му е писано. Нали не си представяте да кажем, че ще купим нов самолет за властта, защото знам какво ще ни направите вие. Поемаме риска и който иска да се качва. Не е отговорно като държава, но популизмът до такава степен е шестващ по нашите ширини, че дори не може и да ни мине през ума” , заяви министър-председателят.

Борисов обяви, че само през тази година държавата е вложила 50 млн. лв. в изграждането на горски пътища по границата.

„Там където преди време загинаха граничните полицаи сега имаме безопасни горски пътища, които са направени от нашите предприятия и са стойност близо 50 млн. Те заслужават адмирации и благодарности от граничарите и полицаите, които патрулират по границите” , каза Борисов.

По време на посещението си в Габрово премиерът провери изграждането на пътния възел „Дядо Дянко“ при тунела под Шипка. Борисов с раздразнение отбеляза, че тунелът под Шипка е трябвало да бъде готов още преди 2 години.

„Щеше да е готов, ако бяхме останали на власт. Много ме е яд за това пропиляно време на държавата. Сега в края на 2015 г. тунелът щеше да се строи и мостът щеше да е готов. В това съм убеден и никой не може да се съмнява, защото, ако отиде, може да види какви съоръжения се направиха на автомагистралите „Струма” и „Марица”, коментира Борисов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама