Барелефи на трима легендарни плувци откриха Варна

16:23, 03 окт 15 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Барелефи на трима от най-легендарните български плувци бяха открити в плувен комплекс "Приморски" във Варна. Това стана факт благодарение на съвместните усилия на инициативни граждани и Община Варна. Юлиан Русев, д-р Любен Лазаров и Алекси Алексиев вече имат своите почетни признания на едноименните плувни басейни в спортния комплекс. 

На церемонията, която бе част от официалното откриване на първите Младежки черноморски игри във Варна, присъстваха Пейчо Пейчев - временно изпълняващ длъжността кмет на Варна, Кристиан Димитров от Министерството на младежта и спорта, Кристиана Генчева от общинската дирекция "Спорт", спортни деятели, бивши и настоящи спортисти. Финал на програмата сложи воден спектакъл по синхронно плуване, в който се включиха над 50 деца от варненските плувни клубове. 

Със съвместните усилия на ВВМУ "Н. Вапцаров" предстои да бъде извършен ремонт на плувните бази на висшето училище, които ще могат да бъдат ползвани от варненци. Работи се и по проект за изграждане на закрит плувен басейн в Аспарухово.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама