Ердоган поиска Русия да спре ударите в Сирия

12:35, 03 окт 15 / Свят 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова Русия да прекрати въздушните си удари в Сирия, предадоха световните агенции.

“Русия обяви, че ще нанася удари срещу “Ислямска държава“ (ИДИЛ), а всъщност нанася удари срещу умерената опозиция в Сирия, за да укрепи режима на Башар Асад, загинаха цивилни. Намирам това поведение на Русия за многозначително”, каза той в интервю за Ал Джазира.

Франция и Германия също отправиха критики към Русия на приключилата късно снощи среща на лидерите на Нормандската четворка. Те настояха Русия да удря само „Ислямска държава“ в Сирия.

„Ударите трябва да засягат само "Ислямска държава", категоричен беше френският президент Франсоа Оланд.

"И двамата наблегнахме на факта, че ИД е врагът, с когото трябва да воюваме", каза на съвместната пресконференция и канцлерът на Германия Ангела Меркел, отричайки каквито и да било различия с Оланд по отношение на подхода към сирийския президент Башар ал Асад.

Междувременно и американския президент Барак Обама отново се обяви срещу действията на Русия в Сирия. Той предупреди, че едностранните й военни действия в подкрепа на Башар ал Асад са "рецепта за катастрофа" и рискува "да затъне в сирийското блато".

Москва упорито опровергава съобщенията, че жертви на въздушните й удари в Сирия са и цивилни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама