Шведският съперник на "Дунав 8806" в Еврокъп започна с победа в първенството

12:11, 03 окт 15 / Спорт 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съставът на "Люлео" започна с победа в шампионата на Швеция. В среща от първия кръг на първенството съперникът на "Дунав 8806" в турнира Еврокъп се наложи със 78:66 над "Юдоминате". Пет баскетболистки в тима воден от Йенс Тилман завършиха двубоя с повече от 10 точки, като най- резултатна от тях- с 14 т. е словенката Тина Требец.

В първата част играта беше равностойна. Втората четвърт беше спечелена от "Люлео" със 17:13. Решителна за крайния изход на срещата е третата част, като след почивката тимът воден от Йенс Тилман доминираше в играта. Така преди последните 10 минути "Люлео" имаше преднина от 15 точки. В последната четвърт "Юдоминате" спечели със 18:15. 

Разликата в резултата и основен фактор за победата на "Люлео" е стрелбата на двата състава от зоната за три точки. Те са реализирали при 8 от 21 опита, а съперничките им са отбелязали само 2 тройки от 18 стрелби. 

"Дунав 8806" и шведският "Люлео" са в група D на турнира Еврокъп. Срещите в него започват този месец. В първите двубои, на 29 октомври, русенският състав гостува на Истанбулския университет, а Люлео посреща Енергия Иваново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама