Започва ловният сезон за дребен дивеч и дива свиня

11:26, 03 окт 15 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес се открива ловният сезон за местен дребен дивеч и дива свиня.

Отстрелът на тези животни е разрешен до втората неделя на януари месец в свободни територии, а в оградени – до края на февруари 2016 г.

Ловуването е разрешено в събота, неделя и в дните, обявени за официални празници, а на водоплаващ дивеч - след 1 януари и в сряда. Груповото ловуване се извършва само през деня – един час преди изгрев и един час след залез.

Изпълнителна агенция по горите напомня, че ловното оръжие е лично и не се предоставя на никой, дори на правоспособни ловци. При използване на оръжие с гладка цев по време на групов лов на дива свиня се забранява използването на сачми с диаметър над 6 мм. Разрешена е употребата само на боеприпаси тип "куршум".  

Задължителен е инструктажът преди лов. Преди започване на ловния излет ръководителят на лова проверява наличието на ловен билет, членска карта и документа за носене на ловно оръжие и попълва разрешително за лов.

На санкция подлежат ловци, които не са екипирани с шапка или облекло с ярък сигнален цвят при групов лов на дива свиня и на дребен дивеч.

Забранена е употребата на алкохол преди и по време на лов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама