Над 100 фитнес ентусиасти от Плевен се включиха в Световния ден на ходенето

09:48, 03 окт 15 / Спорт 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 100 фитнес ентусиасти от Плевен се включиха в инициативата за отбелязване на Световния ден на ходенето, която бе проведена в Национален парк „Кайлъка“ днес. Събитието бе организирано от Българска асоциация „Спорт за всички“ с подкрепата на Община Плевен.

Спортният експерт от общината Таня Митранова уточни, че спортната проява се провежда за 23-и пореден път в България и няма състезателен характер:

„Целта на проявата е популяризиране здравословния начин на живот, защото всички знаем, че движението и физическата активност са здраве и хубав живот. Призоваваме всички – млади и стари, да спортуват всеки ден, на открито или в спортни обекти. Да се срещаме всички заедно и спортувайки да се включим към семейството на европейските страни“, каза спортният експерт.

Участниците потеглиха по предварително определения маршрут – от началото на „Кайлъка“ до „Бригадирска“, където беше теглена томбола и бяха раздадени награди. Трасето бе достъпно за всички и съобразено с възможностите на хората в неравностойно положение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама