Варна отбелязва Световния ден на ходенето

09:25, 03 окт 15 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световният ден на ходенето ще бъде отбелязан във Варна с разходка из Морската градина. Спортната инициатива започва от 9.30 часа на сцена "Раковина” и ще продължи през Амфитеатъра и Пантеона, за да приключи в точката на старта.

Това е Национална спортна проява, която се провежда за 23-та поредна година през октомври и е част от програмата на Българска асоциация „Спорт за всички”. В световен мащаб се организира от Международната асоциация спорт за всички (ТАФИСА).

Идеята е да се стимулират повече желаещи за системни занимания с ходене за здраве. Ходенето спомага за поддържането на добра кондиция, работоспособност и дълголетие и е профилактично средство при сърдечно съдови заболявания. Кампанията има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез системно практикуване на ходенето, без ограничение във възраст, пол или ниво на физическа подготовка, категорични са организаторите.

Инициатори на Световния ден на ходенето в морския град са Община Варна, Българската асоциация „Спорт за всички” и туристически дружества.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама