Управниците на Стара Загора да надграждат, пожелаха кметове на града

07:09, 03 окт 15 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Всеки следващ кмет на Стара Загора да надгражда направеното от предишния, за разцвета и бъдещето на града”, пожелаха кметове на Стара Загора, управлявали града от 1973 г. насам.

В залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” бе представена книгата „Живи спомени”, която включва разказите на девет старозагорски кметове.

„Идеята е на сегашния градоначалник Живко Тодоров, а „Живи спомени” е уникална книга, отключваща трезора на паметта и опита на девет видни личности, кметове на Стара Загора преди и след 1989 г., оставали видима следа в надграждането на 8000-летния град”, каза ръководителят на творческия проект Петър Драгиев.

„Идеята се роди на една от традиционните ни срещи в началото на всяка година, докато  коментирахме какво се е случило в града. Аз видях наистина загрижени за бъдещето на града хора”, сподели последният старозагорски кмет и кандидат за втори мандат Живко Тодоров. По думите му разказите на неговите колеги в първо  лице  са много полезни, защото е добре след време нашите деца и внуци да чуят от първо лице за времената и проблемите, през които са преминали старозагорци.    

„Това е книга за миналото и за бъдещето на Стара Загора, за мен това е и жест на признаване на труда на старозагорци”, каза най-старият кмет Таньо Игнатов, управлявал града преди 40 години.

„Благодаря на Живко Тодоров за инициативата да се напише нещо, което остава като история. Пътят на кмета и трънлив и стръмен, но трябва да се извърви за щастието на старозагорци и бъдещето на България”, призова друг градоначалник - Кольо Георгиев.

Купен Купенов пък сподели, че е благодарен на съдбата, че е управлявал най- добрия за живеен град. Той призова да се положат максисум усилия и да се задържат младите хора, които да работят за просперитета на Стара Загора. За по-добро бъдеще на града призоваха и Тоттьо Нанев, и Стоян Стоянов.

Цанко Яблански пък разказа, как като е бил посланик в Израел, наши сънародници му казвали за Стара Загора, че е специален град и там е най-добре да се живее.

„Един политик и един управник трябва да отправят послания и да оставят знаци”, каза д-р Евгений Желев, управлявал два мандата Стара Загора. Според него трябва да се управлява така, че да след себе си да оставиш перспектива и възможност да се случват нови неща.

„Важно е градът да има бъдеще, а Стара Загора има бъдеще”, категоричен бе д-р Желев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама