ВСС пак ще проверява съдия Момов от Велики Преслав

16:17, 02 окт 15 25 693 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Висшият съдебен съвет(ВСС) е образувал дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на Стоян Момов - съдия в Районен съд във Велики Преслав, става ясно от сайта на ВСС.

Причината са допуснати от магистрата нарушения, свързани със системно неизпълнение на служебните задължения и за действия, които накърняват престижа на съдебната власт.

Чрез жребий е определен дисциплинарен състав: Румен Боев, Васил Петров и Светла Петкова.

Предложението за налагане на дисциплинарно наказание е направено от председателя на Районния съд във Велики Преслав - съдия Мирослав Марков, който е административен ръководител на Момов.

Според Закона за съдебната власт дисциплинарните наказания на съдия, прокурор и следовател се налагат с решение на Висшия съдебен съвет. Производство се образува в 7-дневен срок от постъпване на предложението.

ТОП НОВИНИ припомня, че това е поредната проверка на работата на районния съдия Стоян Момов. През миналата година той е бил обект на вниманието на висшите магистрати пет пъти, а срещу него са били заведени три дисциплинарни производства. За нарушенията му, в Комисията за дисциплинарни производства на ВСС през 2014 г. са сигнализирали както прекият му шеф Мирослав Марков, така и председателката на Шуменския окръжен съд Нели Батанова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама