Фейсбук пуска профилна снимка – видео

14:58, 02 окт 15 / Свят 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Основателят и главен изпълнителен директор на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг отново си „играе“ с функциите на приложението. Промените, които се очаква да бъдат въведени в организацията на потребителските профили, ще повлияят главно върху изгледа на профилните снимки.

Те ще могат да бъдат заменяни с 7-секундно видео, което ще се включа автоматично, но ще бъде без звук, докато не се натисне бутон за озвучаването му. Видеото ще бъде видимо единствено в потребителския профил, а в така наречения фийд ще се използва снимка, както е до момента.

Временнни профилни снимки е друга от новите функции. Ще може да бъде задавана датата, до която те да бъдат видими. След това ще се връща старата снимка. До пет снимки ще бъдат видими по всяко време от всички в социалната мрежа. Това са така наречените Featured Photos, които ще бъдат разположени в горната част на профила.

С това нововъведение Фейсбук цели по-лесното разпознаване на хората от тези, които искат да им изпратят покана за приятелство. Ще бъде контролирана и по-прецизно видимостта на информацията в секцията „За мен“. Публичните полета с данни ще се появяват точно под профилната снимка. Описание до 100 знака е предвидено към достъпната информация. По този начин рекламните съобщения в мрежата ще достигат по-лесно до потребителите.

Новите функции ще станат достъпни през следващите седмици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама