Приключва ремонтът на междуселските пътища, финансиран по фонд "Солидарност"

11:38, 02 окт 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължават ремонтите в населените места, финансирани по фонд „Солидарност“ на Европейски съюз, съобщават от кметската администрация във Велико Търново. Дейностите са насочени към ликвидиране последиците върху обществената инфраструктура от наводнението от 19-ти юни 2014 г., финансирани от Европейския фонд.

В село  Пчелище приключва ремонта и асфалтирането на улици „17-та“. Положени са над 2 400 м2 асфалтова настилка и е възстановена улица с дължина 500 м., в ремонтите са инвестирани над 120 000 лв.

Приключва ремонта на общински път между селата Нацовци и Големаните. Ремонтирани и асфалтирани са над 4 700 м2. пътна настилка, като стойността на ремонтите е 189 000 лв. В село Нацовци приключва ремонта и асфалтирането на улица с дължина над 300 м., в който са инвестирани 13 000 лв.

В град Килифарево продължава извършването на възстановителни ремонти на тротоарните настилки на улиците „Хаинбоаз“ и „Крайбрежна“ на обща стойност.

В село Райковци продължава ремонта на улици и отводнителни канали. Преобладаващата част от получените по договор, подписан в края на месец юли 1410 926 лв. са инвестирани за да бъдaт peмoнтиpaни oбeкти в гpaдoвeтe Дeбeлeц и Килифapeвo, както и в ceлaта Нaцoвци, Гoлeмaни, Плaкoвo, Рaйкoвци и Пчeлищe. 

В град Вeликo Tъpнoвo в рамките на финансирането ще бъде ремонтирана yлицa “Гpигopий Цамблак".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама