Борисов: БСП да бяха купили поне един самолет, а не да искат оставки

11:03, 02 окт 15 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Лесно се искат оставки, но аз бих се обърнал към опозицията с цялото ми уважение - за 20 години - и то само преди година бяха на власт - защо не подмениха самолетите?". Така премиерът Бойко Борисов отвърна на призива на БСП да освободи от поста министъра на отбраната Николай Ненчев.

Той припомни, че по времето на Тройната коалиция са се отчитали по 5-6 млрд. лв. излишък на година, БСП не са подменили бойната авиация.

"Ясно - не строиха магистрали, не строиха болници - да бяха подменили самолетите. За пореден път в нашето управление ни се струпва да вдигаме нещо, което се е сринало", каза Борисов. И съобщи, че сутринта е провел двучасов разговор със съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев и двамата са постигнали съгласие, че не може сегашният кабинет да носи отговорност за бездействието на "поне 15 правителства".

По отношение на възможността за обща охрана на въздушното ни пространство с НАТО, Борисов увери, че винаги ще държим наш изтребител да е водещ в екипа. "Държим на авиацията и ще решим въпроса с нея, както всички други", допълни той.

На въпрос кога България ще излезе с ясна позиция за кризата в Сирия, премиерът повтори тезата си, че Великите сили трябва да се разберат, а позициите на малките държави нямат значение. Според него САЩ и Русия са се разбрали и са "започнали да ги удрят доста сериозно". По думите му обаче, въздушните удари ще засилят бежанската вълна.

Премиерът увери, че министърът на отбраната среща подкрепа по всички теми. Снощният им разговор е бил с цел Николай Ненчев да бъде запознат със срещата на министър-председателя с командващия ВВС ген.-майор Румен Радев, който вчера заплаши с оставка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама