5 години затвор за наркоафера в хасковската болница

08:19, 02 окт 15 25 515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зрелищно арестуваният от служители на ДАНС през февруари в двора на хасковската болница Али Ертан от Турция сключи споразумение с прокуратурата за 3 години затвор и глоба от 100 000 лв. Бизнесменът бе задържан в момент на предаване на дрога.

В него бяха заловени близо 2 кг хероин на стойност 128 570 лв. Наказанието си Ертан, който е с висше образование ще изтърпява при общ режим.

Малко преди акцията в лечебницата, която стресна пациентите, бе задържан под стража и 35-годишния Милен Христов от Казанлък.

Той пък бе укрил наркотика с еластичен колан по тялото си, но бе заловен на ГКПП Капитан Андреево. На разследващите разказа, че трябва да предаде дрогата в двора на хасковската болница на турчин. Така ДАНС стигна до Али Ертан, който купуваше дрогата.

Милен Христов се споразумя с държавното обвинение за лишаване от свобода за 2 години и глоба от 100 000 лв. Присъдата ще я изтърпява в затворническо общежитие.

За Христов от ДАНС съобщиха, че е участвал в канал за трафик на хероин от Турция през Гърция за Италия. Установено бе, че в конкретния случай, той е преминал през България заради затваряне на път на турско-гръцката граница заради  наводнение.

Случаят бе използван от държавното обвинение да информират за новата схема на наркотрафикантите. Според нея се вкарвали много междинни получатели по веригата, а всяко муле знаело само и единствено номера на следващото муле. Целта била да се загуби връзката между крайния получател и този, който изпраща дрогата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама