Предупреждават за повишаване на опасността от възникване на горски пожари

17:50, 13 авг 18 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Увеличава се опасността от възникване на горски пожари, заради очакваното през тази седмица повишение на температурите и засушаването през следващите 10 дни, предупреждават от Североизточното държавно предприятие (СИДП).

От началото на годината на територията на стопанството е възникнал само един пожар, който е угасен своевременно от служители на пожарната и на горското, а опожарената територия е съвсем малка, отбелязват от пресцентъра на предприятието.

"Това лято беше дъждовно и до тук нямахме проблеми, но въпреки това подновихме 14 750 линейни метра минерализовани ивици между селскостопанските територии и горите. Даваме и денонощни дежурства", уточнява инж. Красимир Христов от ДГС-Шумен, цитиран от БТА. Той припомня, че през миналата година при осем пожара са унищожени 18 декара с гори на територията на ДГС-Шумен.

"Пораженията през 2017 г. можеха да бъдат много по-големи, но благодарение на гражданите, които своевременно подаваха сигнали на телефон 112, ние успяхме да локализираме по-бързо пожарите. За пореден път искам да благодаря и на всички екипи от РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Шумен", заяви Христов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама