Ще бъде ли ремонтиран шуменският театър?

15:15, 06 авг 18 25 755 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорът на шуменския театър Димитър Димитров е предоставил снимки от протеклия покрив на сградата в Министерството на културата. Инцидентът стана в края на юли при поредния проливен дъжд. Според Димитров казусът е много по-сложен и не става дума за обикновен теч.

„Средствата за ремонта на покрива са осигурени и те са 1 млн. и 300 хил. лв.“, каза директорът. По думите му парите ще бъдат отпуснати едва, когато има актуален акт за собственост.

С решение на Общинския съвет в Шумен в началото на 90-те години, четвъртия и петия етаж на театъра са предоставени за ползване на Обединената школа по изкуствата. В същото време тази част не е деактувана от театъра и сегашната областна управа не може да издаде въпросния документ, предаде БНР.

Димитров заяви, че въпреки тази промяна театърът в Шумен е плащал данъци и такси през цялото време, включително и за помещенията на школата. В края на тази седмица предстои среща между директора на културния институт и областния управител проф. Стефан Желев, за да се търси бързо решение на казуса, тъй като течът на покрива прави сцената, и не само, неизползваеми през зимния сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама