Борисов откри 23-те санирани сгради в Нови Пазар (СНИМКИ)

15:13, 28 юли 18 / Политика 25 1126 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов участва в откриването на 23 санирани сгради в Нови пазар, съобщиха от правителствената информационна служба. Той изрично подчерта, че знае проектите във всяко едно населено място, както и че правителството полага усилия за всеки един български град.

За последните няколко години над 20 милиона лева са влезли в Нови пазар. 30% от населението на града вече живее в санирани жилища. Сред 23-те изцяло реновирани сгради са и Общината, Полицията и Службата за пожарна безопасност, които са санирани, топлоизолирани, с нови ВиК и ел. инсталации, вътрешен ремонт и ново обзавеждане. Радвам се, че вече кметовете могат да покажат това, което е било, и това, което сме направили“, заяви гордо приемиера  на фона на „символичното“ традиционно ежегодно празненство на БСП на Бузлуджа.

Ремонтът и обновяването на сградите на полицейското управление и районната пожарна служба са осъществени по проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“, предадоха от пресцентъра на МВР

На сградата на полицейското управление е ремонтиран покривът, изградена е външна рампа, топлоизолационна система, монтирана е нова дограма, извършен е цялостен ремонт по стените и таваните. Подменени са настилките по подовете и са ремонтирани всички санитарни помещения. Водопроводната инсталация е сменена, осветителните тела са подменени с енергоспестяващи. Изградена е пожароизвестителна инсталация, подменени са всички вътрешни врати.

Стартът на санирането на районната пожарна служба беше даден през месец октомври 2017-a година. Поставени са топлоизолация, нова отоплителна система, осветление, подменена е дограмата. Извършено е конструктивно укрепване на сградата, подменени са ВиК и ел. системите. Пожарната служба в Нови пазар обслужва територия от близо 600 000 кв. м в две общини – Нови пазар и Каспичан, в които живеят 28 000 души. На територията, която обслужва, са разположени близо 13 000 хектара гори, важни пътни артерии, както и НИАР- Мадара и НИАР- Плиска.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама