Борисов: БСП да си хапнат и пийнат, да не им разваляме празника

14:08, 28 юли 18 / Политика 25 650 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„БСП да си хапнат и пийнат - те обичат, но да не им разваляме празника“, така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос, как БСП демонстрира своята мощ. Социалистите са се събрали на Бузлуджа и са около 50 000 души.

Борисов е на посещение в Нови пазар, където открива санирани сгради.

"Каква мощ са демонстрирали БСП? Много злини са направили, но нека не им разваляме празника", каза Борисов и не пропусна да подчертае, че три пъти им е занесъл властта, но те не са я взели. "Ние не можем да делим кметовете", каза Борисов и каза: "Нека си карат колелетата и яздат коне", визирайки лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Знам какво е да си кмет, когато управляваше БСП. Направиха криза с боклука в София, а после те ще ми говорят за кметове и какво са направили. Честит им празник, ние показваме! На шест месеца да правим избори, това ли се очаква.

Последните години над 20 милиона са влезли в Нови пазар. Сега знам, че се работи по 3-4 проекта. Сега се строи още един гръцки завод, винарната промишленост се развива много добре, каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Нови пазар, цитиран от в.“Труд“

За да се развиваме, да вдигаме БВП, трябва максимално бързо да се строи инфраструктура и да се осигуряват условия, за да се връщат хората. Ако всеки управляващ през последните години си вършеше работата, нямаше да се налага да се правят толкова много проекти наведнъж. Вчера проверих напредъка по АМ Хемус, в средата на август може да се очаква начало на строителството край Нови пазар. А в града, с отпуснатите от МС средства, в момента се подменя ВИК и пътната настилка, поясни премиерът.

Относно проблема с майките на деца с увреждания, премиерът заяви, че иска и трите закона да влязат заедно, но каквото и да се говори трябват много пари.

Запитан дали ще продължи санирането в държавата, Борисов каза: "Ако има разум в държавата и ако не се искат милиарди за военна техника. Максимално бързо трябва да развиваме инфраструктурата, ако искаме българите да се върнат обратно от чужбина.

Един бюджет затова се прави в парламента, трябва да обхване всяко едно нещо в държавата. Ако всеки управляващ през последните години си вършеше работата, нямаше да се налага да се правят толкова много проекти наведнъж.  А в Нови пазар, с отпуснатите от МС средства, в момента се подменя ВИК и пътната настилка, каза Борисов и допълни, че за всеки град може да изреди какво е направено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама