Разкриха за по-малко от 24 часа тежко криминално престъпление в Шуменско

11:06, 27 юли 18 25 1072 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Криминалисти от РУ-Нови пазар и областната дирекция в Шумен разкриха за по-малко от 24 часа извършител на тежко криминално престъпление. Действията по разследването са проведени под ръководството на прокуратурата.

Малко след 21:30 часа на 24 юли било прието съобщение за починал мъж в ожънат житен блок в землището на село Зайчино ореше. Изпратени били екипи на полицията и спешна помощ. При пристигане на място медиците констатирали смъртта на 72-годишния мъж от селото. 

Разплитането на случая започнало след извършената от съдебен лекар аутопсия, по време на която станало ясно, че починалият е с тежка гръдна травма, счупени десет ребра вляво, шест ребра вдясно, счупена дясна ключица, хеми и пневмоторакс, множество кръвонасядания и контузии в горните и долни крайници на починалия.

Случаят е докладван на компетентната прокуратура и на окръжния прокурор, който предприел съответните действия за промяна на подсъдността. Криминалисти от областната дирекция в Шумен и РУ-Нови пазар са извършили редица процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на тежкото престъпление, които дали резултат. Малко след 22 часа на 25 юли като съпричастен към извършеното убийство бил задържан 44-годишен от същото село. 

Изяснено било, че между двамата мъже съществувала стара свада. Вечерта на 24 юли се срещнали в землището на селото, и между тях възникнал спор. По-младият нанесъл множество удари по тялото на 72-годишния, след което си тръгнал. Иззети са веществени доказателства, които имат отношение към извършеното престъпление. Той е задържан за срок до 24 часа в РУ-Нови пазар. По-късно, с прокурорско постановление му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа до довеждането му пред съда по реда на чл. 64 от НПК. 

Действията по разследването са проведени под прякото ръководство на прокурори от РП и ОП-Шумен. Работата по документиране на престъплението продължава.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама