Шуменският университет с наплив на студенти по педагогика

10:05, 20 юли 18 25 595 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 76% е изпълнен приемът в Шуменския университет в последния ден за записване след второто класиране, съобщи доц. Константин Константинов – зам.-ректор по кандидатстудентската кампания във ВУЗ-а. По думите му, все още свободни места има в половината специалности, но тенденцията е оптимистична. 

"Особено за специалностите, които са с педагогически профил. Кандидат-студентите се повлияха покрай шума в медиите за вдигането на заплатите на педагогическия персонал и нуждата от кадри в това направление. Аз смятам, че това е причината да бъде засилен интересът, особено в специалностите "Начална педагогика", "Предучилищна педагогика" и "Педагогика на обучението по физическо възпитание". Там още на първо класиране бяха заети всички места", посочи той пред БНР.

1141 бройки държавна поръчка е одобреният прием в Шуменския университет за новата учебна година, припомни доц. Константин Константинов. Според него, въпреки засиления интерес към педагогическите специалности, с традиционно малко кандидати остават природните и математическите науки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама