Съдът в Шумен взе мярка за неотклонение спрямо непълнолетен, обвинен в умишлено убийство

15:45, 13 юли 18 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Уважено е било искането на Окръжната прокуратура в Шумен да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо непълнолетния И.И.,  привлечен като обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство по член 115, във връзка с член 63, ал. 2, т. 1 от НК. Най-тежката мярка за процесуална принуда бе наложена по изключение на 17-годишния обвиняем, като съдът мотивира определението си с високата степен на обществена опасност  и с факта, че срещу И.И. се води разследване и по друго досъдебно производство за причиняване на телесна повреда.

На 8 юни срещу 9 юни 2018 г. 17-годишният обвиняем заедно с пострадалата Е.Р. и други свидетели по делото се събрали в дома на мъж от село Лятно. Почерпили се с алкохол, след което домакинът изгонил пострадалата. Жената отишла до селския магазин, после се върнала отново в къщата. Появата й била забелязана от обвиняемия. Той излязъл на улицата и й нанесъл побой с ритници и юмруци, като я повалил на земята.

Е.Р. била настанена в болница, но на 26 юни починала вследствие на жестокия побой. След деянието 17-годишният И.И. и майка му се преместили да живеят в Силистренско.

Определението на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама