Хванаха муле на телефонни измамници в Шумен (СНИМКИ)

14:10, 13 юли 18 25 577 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Криминалисти от полицейското управление в Шумен  задържаха 34-годишен шуменец  минути след като получил пари  от извършена измама по телефона.

Измамата била по използван през последните месеци сценарий – обаждане на стационарен телефон от непознат, който отправя заплахи ако не бъде предадена определена парична сума и второ обаждане, пак от непознат, който се представя за полицай и търси съдействие от граждани за залавяне на телефонни измамници. Жертва този път била 68-годишна жена от Шумен.  С идеята, че помага на полицията да задържат група от измамници, шуменката изпълнила указанията на „полицая“.

Опаковала всички налични парични средства във фолио,  поставила  ги в торбички и ги хвърлила през терасата на 8 етаж на жилищен блок. Веднага след това се скрила в банята, пак според инструкциите,  за да не пострада ако има престрелка по време на задържане на групата. За късмет на 68-годишната жена в този момент пред блока й били криминалисти от РУ-Шумен, които от известно време влезли в дирите на „мулето“. Р.Г./34г./ от Шумен бил задържан на място веднага след като взел пакета с парите – 1960 лева и 870 евро.

Задържан е в РУ Шумен за срок до 24 часа.  Работата по документиране на престъплението продължава под надзор на прокурор от РП- Шумен. Изяснено било, че мъжът е съпричастен като помагач на още няколко телефонни измами , извършени на територията на града.  При последните случаи, по които се работи, щетите от измамите са на стойност около 110 000 лева.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама