Ентусиасти чистиха брега на Дунав в Силистра

18:30, 11 юли 18 25 537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Група млади хора почистиха  брега на Дунав в района на Дунавски парк в Силистра. Само за часове те събраха отпадъци в общо 26 торби от по 120 и 80 литра, замърсявали района около бившата дискотека "Истър". Инициатор на акцията е Даниела Урумова, която от години живее в чужбина, но преди дни се върна за лятото в родния град.

''За съжаление много от рибарите са причина за замърсяването на брега, а желаещите да чистят не са много'', каза пред БНР Даниела Урумова.

"Хората си мислят защо да го правят, след като пак така ще стане. Въпросът е, че трябва да има и друга гледна точка. Да бъдем отговорни. Където и да отидеш, да събираш след себе си това, което оставяш. Дано да сме дали пример не само на по-младите, но и на по-възрастните хора. Да се замислят колко много е красива нашата държава и колко може да предложи тази природа", посочи тя. 

Доброволците за почистване на брега на Дунав планират в близките месеци да организират и информационна кампания, с която тяхната дейност да достигне до повече силистренци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама