Всеки дъжд превръща шуменска улица в кален път

12:40, 06 юли 18 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всеки дъжд се превръща в изпитание за живущите на улица "Огражден" в шуменския квартал ''Дивдядово''. Тя се намира в горната част на квартала, в най-високата си точка обаче улицата не е асфалтирана, което затруднява движението. Когато завали дъжд положението става още по-тежко, тъй като водата донася камъни и кал от неасфалтираната част върху настилката. 

Валентина Йорданова обяснява, че често съседите чистят асфалта, тъй като не може да се минава от камъни.

През годините те сами оправили тротоарите и пътеките. Опитали и да решат със собствени сили проблема с камъните и липсата на настилка, обяснява Валентина. Тя допълва, че купили стърган асфалт, който бил полаган на част от улицата, но бил отнесен от дъждовете,

Опитахме се да направим нещо, но не става. Трябва да се направи, както трябва, категорична е тя.

Решението според съседите е улица "Огражден" да бъде свързана чрез асфалт с улица "Люлин", която се намира на няколкостотин метра.

Част от улицата е ремонтирана през миналата година. Сега обаче не е предвидена, тъй като има по-належащи ремонти. От Община Шумен посочиха, че живущите на улица "Огражден" трябва да изпратят сигнал до администрацията. Той ще бъде разгледан и ще се търси решение за проблема, съобщи ''Дарик''.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама