2500 лева глоба за водач, набил шофьор от градския транспорт в Шумен

10:40, 05 юли 18 25 563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водач на БМВ, който след спор на пътя наби шофьор от градския транспорт в Шумен, бе признат за виновен от Районния съд. Наложена му е глоба от 1000 лева, осъден е да плати и 1500 лева обезщетение за нанесената лека телесна повреда. 

Инцидентът стана на 16 октомври по обяд на ул. "Съединение" близо до Второ базово училище. Автобусът на градския транспорт идвал от базата на градския транспорт на бул. "Ришки проход". На кръстовището с ул. "Съединение" шофьорът му Пенчо Грешков предприел ляв завой. Тогава се появило БМВ-то, което се движело бързо. След "засичането" на светофара БМВ-то обърнало и тръгнало след автобуса.

Настигнал рейса близо до ученическия стадион. Шофьорът на БМВ-то слязъл и започнал да блъска по стъклото. Водачът на автобуса свалил стъклото и в този момент бил ударен няколко пъти в лицето.

Магистратите признали шофьора на БМВ-то за виновен за причиняване на лека телесна повреда - контузия на лява очна ябълка, кръвонасядане и оток на клепачите, както и контузии на носа на водача на градския автобус - при изпълнение на службата му.

Съдът е намерил, че деянието е извършено от хулигански подбуди. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама