В Шумен избраха по-добрия контейнер за смет

16:40, 25 юни 18 25 595 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две мостри на контейнери за смет разгледа тази сутрин комисия на Община Шумен. Те са предоставени от участниците в обществената поръчка за съдовете за събиране на отпадъци. Експертите направиха преценка дали те отговарят на поставените технически задания. Три са били фирмите, пожелали да представят свои мостри, но една от тях е отпаднала още в началото. Така да събират сметта на шуменци се надпреварваха съдове с номера две и три. 

Валентин Велев, член на комисията, обясни кои са предимствата на избрания контейнер. "Определено от двата контейнера този с номер 3 е по-добър на външен вид, заварките са по-добри изпълнени, гуменото уплътнение е с вътрешен жлеб, който приляга към капака, няма остри ръбове по вътрешната и външната стена, пантите добре лагеруват, педалът работи много по-леко, габаритите отговарят на изискванията. Моето становище е, че мостра номер 3 е по-добра от другата представена", посочи Валентин Велев, цитиран от БНР.

Община Шумен обяви нова обществена поръчка за контейнери за смет в началото на годината. В процедурата беше  заложено условие дебелината на стоманената ламарина на казаните да е минимум 1,8 мм, както и да имат подсилено шаси. Прогнозната стойност на обявената обществена поръчката е 398 750 лв. без ДДС за 725 контейнера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама