Съдят работник заради смърт на колега в Шумен

13:16, 25 юни 18 25 593 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Шумен е предала на съд с обвинителен акт 31-годишния Кр.К., който причинил поради немарливо изпълнение на занятие смъртта на колега. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

По данни на съдебната институция, на 24 септември 2016 г. пострадалият 51-годишен работник бил на работа в шуменската пивоварна. Авария на линията за пластмаса наложила спешен ремонт. Работникът се качил на мотокар и отишъл в склада за резервни части, който се намирал на около 500 метра от цеха. В същото време подсъдимият Кр.К. пътувал с друг мотокар в посока към ремонтната работилница. Той се движел с повисока скорост от допустимата за района на пивоварната. При десен завой 31-годишният мъж видял, че срещу него се движи друго превозно средство, задействал спирачната система на мотокара, но въпреки това последвал удар. При него на земята паднал другият работник, който бил без предпазен колан. Смъртта му настъпила вследствие на многофрагментно счупване и раздробяване на тазовия пръстен, предизвикало травматичен шок.

Делото ще бъде разгледано в Шуменския окръжен съд. Кр.К. ще отговаря за престъпление по член 123, ал. 1 от НК, което се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама