Арестуваха мъж, представял се за полицай в Шумен

12:05, 14 юни 18 25 730 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След прецизна работа криминалисти от РУ - Шумен задържаха мъж, представял се за полицай в града и извършвал кражби на пари от жилища на предимно възрастни хора.

В хода на разследването било установено, че П.С. /41 г./ от Каварна посещавал жилища предимно на възрастни хора и се предсавял за полицейски служител. Обяснявал, че проверява дали парите им са прибрани на подходящо място, като идеята му била да ги защити от евентуални посегателства от крадци.

По време на „превантивната си дейност“ мъжът успявал да разбере къде хората държат спестяванията си, използвал различни трикове, за да отклони вниманието им, и отнемал парите. По тази схема са извършени кражби от шест семейства в града. Образувани са 4 досъдебни производства и за заведени 2 преписки по заявителски материали.

Работата на криминалистите  по установяване на извършителя била усложнена от факта, че описанието, което давали за „полицая“  били разнопосочни. Всички го описвали като комуникативен. Давал вид на загрижен за възрастните хора. Проведени са множество оперативни действия, в резултат на които била изяснена самоличността му - П.С./41г./, с криминални регистрации за измами и кражби. Бил е обявен за издирване. Вчера, принудително бил доведен в Шумен, след като полицейски служители установили местонахождението му във Варна.

Преди да започне кариерата му на „полицай“ се е представял като социален работник. Осъждан е. Изтърпял е ефективно наказание „лишаване от свобода“. С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Шумен е задържан за срок до 72 часа. Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама