Оранжев код за девет области заради гръмотевични бури и градушки

07:15, 14 юни 18 25 1040 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оранжев код за опасно време ще бъде в сила в четвъртък за 9 области. Предупреждението е обявено за Видин, Монтана, Враца, София-град, София-област, Пазарджик, Перник, Кюстендил и Благоевград. Очаква се там да паднат обилни дъждове, придружени с гръмотевици.
 
Жълт код за потенциално опасно време е в сила за Плевен, Ловеч, Пловдив и Смолян, показва Националният институт по метеорология и хидрология.

Над западната половина от страната ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи, временно интензивни и значителни по количество. Ще има гръмотевични бури, на места и градушки.
 
В източните райони от страната ще бъде предимно слънчево и ще се задържи без валежи. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от юг-югоизток. След обяд в Западна България вятърът ще се ориентира от запад и временно ще се усилва. Максималните температури ще са от 25-28 градуса в Западна България до 33- 35 градуса на места в източната половина от страната.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 25 до 27 градуса. Температурата на морската вода ще е от 22-25 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над масивите в западната половина на страната ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Над планините в Източна България през целия ден ще е предимно слънчево, ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама