Арестуваха две джебчийки в Шумен, набелязвали възрастни хора за кражбите си

13:40, 13 юни 18 25 627 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


Криминалиститe са задържали на територията на Шумен две местни жителки – А.В. /38г./ и К.В. /22г./, които извършвали кражби като се правели на болни. Операцията е реализирана след продължително разследване, в рамките на което е установен механизмът, по който двете жени действали. 

На 10 април те забелязали мъж да тегли пари от клон на банка на бул. “Велики Преслав“ и го последвали. Когато влязъл в търговски обект, по-младата се оплакала от болки и се свлякла на земята. Притеснен, мъжът се втурнал да й помогне, а в това време другата опитала да го пребърка за парите, но не успяла. 

Мъжът излязъл от магазина, качил се в такси, двете жени  - в друго и отново го проследили. Пред дома му пак се разиграла сцената с болката и 78-годишният предложил да даде лекарство. През това време партньорката й успяла да го пребърка и да му отнеме 650 лева. 

По-късно, на 30 април, А.В. действала сама. Тя последвала 67-годишна жена по ул. „Цар Освободител“ в Шумен и в удобен момент откраднала портмонето й с 300 лв. 

На 8 май двете успели да приберат 600 лева от 90-годишен, когото набелязали минути след като си взел пенсията. За да му отнемат парите, те умишлено затворили вратата на пощенския клон и помолили да им помогне да я подпрат, за да остане отворена. Докато помагал на едната, другата отнела парите на възрастния човек. 

На 17 май пак двете проявили изключителна наблюдателност към хората, които ползват банкомат към банка в центъра на града. Набелязали си за жертва жена, която изтеглила пари. Последва ли я и в асансьор на блок на бул.“Симеон Велики“ успели незабелязано да й отнемат портмонето с 300 лева и дебитната карта. Намерили пин кода и изтеглили още 400 лева. 

Двете са задържани за срок до 24 часа в РУ-Шумен. А.В. и К.В. са известни на полицейските служби във Великобритания и Германия, съдени са за  джебчийски кражби и са излежали присъди. Работата по образуваните досъдебни производства продължава под наблюдението на прокуратурата.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама