Променят движението заради фестивала "Шумен рок 2018"

09:10, 14 юни 18 25 545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Еднопосочно движение се въвежда по пътя „1300 години България“ от чешмата „Фатмаджик“ в посока паметник „Създатели на българската държава". Ограничението е във връзка с провеждането на фестивала „Шумен рок 2018“. Реорганизацията влиза в сила на 15 и 16 юни (петък и събота) от 14 ч. до 3 ч. след полунощ на следващия ден. 

„Кметската заповед цели да предотврати задръстванията. Така всички почитатели на рок музиката спокойно ще могат да се придвижат към самото събитие“, обясни Ивайло Цанев, ст. експерт в Община Шумен, пред БНР. 

Още в четвъртък (14 юни) паркингът пред Информационния център на паметника трябва да бъде освободен от автомобили. Там ще бъде изградена сцената на фестивала „Шумен рок 2018“, който стартира в петък от 18 ч. До нея са предвидени три зони за палатков къмпинг. Те са ситуирани от двете страни на пътя за хеликоптерната площадка и по голямата поляна до пътя, от който излитат парапланеристите. 

Организаторите съобщиха, че са постигнали договорка с една от таксиметровите фирми в Шумен, която ще осъществява курсове от спирката на жк. "Херсон" до паркинга на Информационния център на платото за около 6 лв. „Ако разделим сумата на четирима души, получаваме стойност, която е много близка до цената на автобусното билетче. Грубо сметнато максималната цена за стандартната таксиметрова услуга, от която и да е точка на града до сцената, е към 8 лв.“, обясни Емил Василев от Сдружение „Рок общество”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама