Шуменци пресичат на невидими пешеходни пътеки

16:40, 07 юни 18 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Част от пешеходните пътеки в Шумен са обновени, но има и много, които са изтрити или направо липсват, съобщи ''Дарик''. 

''Прави ми впечатление, че всяка година се обновяват, тази година само частично са освежени'', казва Драган Драгнев, баща на 8-годишната Дивна.

Момиченцето скоро е завършило училище и вече се радва на лятната ваканция в Шумен. За да стигне до площадките за игра или до парка, където да покара колело – детето трябва да премине по пешеходни пътеки.

Според баща й обаче пътеките не навсякъде са видими. 

''Целта е да се виждат от по-далечно разстояние – шофьорите да ги видят. Опасно е за децата заради това непрекъснато движение'', казва Драган. 

В момента с нашата общинска фирма сме маркиране на старите пешеходни пътеки – основно около училища и детски градини – такива възлови места, обяснява зам.-кметът Боян Тодоров.

Община Шумен е обявила обществена поръчка за изготвяне на цялостен план за организация на движението и поставяне на пътна маркировка. Предвидени са 108 000 лева за тези дейности. Когато бъде изготвен този план ще се получи визия за това как да са маркирани улиците и чак тогава ще бъде положена боя.

Зам.-кметът Боян Тодоров обаче посочи, че с новата маркировка ще се изчака докато завършат ремонтите на улиците. 

Общината се стреми да постави и осветление на повечето пешеходни пътеки. 

Сега се осветяват основно тези пътеки, където най-лесно технически това може да стане, край светофари, където не са нужни по-скъпи или по-сложни конструкции, посочва зам.-кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама