Обявиха резултатите от първото класиране за прием на първокласници в Шумен

09:18, 06 юни 18 25 693 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 664 деца участваха в класирането за прием на ученици в първи клас на територията на община Шумен. 650 от тях са класирани по първо желание или  98% от всички кандидати, 14 деца са класирани по второ желание, предаде ''Дарик''.

Записването се извършва на място в училището от 6 до 8 юни. За целта са необходими: заявление по образец, което се предоставя на родителите; копие и оригинал (за сверяване) на документ за  адресната регистрация на родителя/настойника; декларация от родителя с данни на детето и оригинал (за сверяване) на акта за раждане на детето; оригинал на удостоверение за задължително предучилищно образование или декларация, че детето не е посещавало подготвителна група.

Ако в заявлението за кандидатстване, родителите са посочили критерии, за които са получили допълнителен брой точки, при записване на детето те трябва да удостоверят това предимство със съответните документи. Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от класирането, мястото не се запазва и те могат да кандидатстват с ново заявление за следващото класиране.

На 11 юни системата за прием ще бъде отворена за второ класиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама