Официално дадоха старт на ремонта на 4 шуменски училища с евро средства

14:55, 23 май 18 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Започва обновяването на образователната среда в СУ „Трайко Симеонов“, СУ „Панайот Волов“, СУ „Васил Левски“ и НУ „Ил. Р. Блъсков“ със средства по проект „Подобряване на образователната инфраструктура в гр. Шумен“ на Оперативна програма „Региони в растеж“.

Проектът е на обща стойност 13 041 080,00 лв. в т.ч. 320 000,00 лв. съфинансиране от Община Шумен.

Целта на проекта е да осигури подходяща и рентабилна образователна инфраструктура, която да обслужва потребностите от основни образователни услуги на територията на общината, както и да осигури социално включване на учениците, в това число и от маргинализираните групи от населението, чрез подобряване и модернизиране на образователната среда за обучение и участие в учебния процес. Това обясни на пресконференцията ръководителят на проекта Иванка Максимова.

Предстои подмяна на фасадна дограма, врати и радиатори. Ще бъде поставена топлоизолация и хидроизолация. По проекта е предвидено асфалтиране, ремонт на огради, озеленяване и осъвременяване на дворните пространства на четирите училища. Ще бъдат изградени достъпна среда и видеонаблюдение.

В училище „Трайко Симеонов“ ще бъде построен и външен асансьор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама