Служители в екарисажа в Шумен протестират пред областната управа

12:55, 17 май 18 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С плакати „Не ни правете безработни умишлено“, „Кой работи за закриване на работни места в Шумен“ и „Неработещ екарисаж равно на болести зарази и замърсена околна среда“ на протест пред областната управа в Шумен се събраха служители на екарисажа. Те търсят съдействие от областния управител като представител на държавата за възстановяване дейността на дружеството, предаде БНР. 

Областната дирекция по безопасност на храните издаде заповед за прекратяване на някои от дейностите заради констатирани нарушения. 

„До този момент получаваме само мълчалив отказ от ОБДХ за сформиране на комисия, която да установи, че сме изпълнили всички предписания“, посочи управителят на екарисажа Мирослав Александров. Той и представители на работниците бяха приети от зам.-областния управител Петко Шаренков. Протестиращите изчакват, за да чуят резултатите от срещата.

Протестиращите ще настояват и за изплащане на близо 5 млн. лв. които държавата дължи на дружеството за предходни години. 

Екарисажът обжалва три заповеди за спиране дейността. Делата се гледаха в Административният съд. Според забраните, издадени през април, липсва акт за въвеждане в експлоатация на целия обект по Закона за устройство на територията и удостоверенията за дейност трябва да се обезсилят. Адвокатът на екарисажа Генчо Гатев заяви, че в дружеството няма никакви нарушения, а издаването на тези заповеди и на още една – от 4 май, обслужва интересите на мобилните инсенератори и  има за цел да се доведе дружеството до фалит.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама