Откриха интерактивна стая в детска градина в Шумен

11:40, 15 май 18 25 654 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Интерактивна класна стая откриха в ДГ „Космонавт“ в Шумен, предаде ''Дарик''. Чрез използването на компютъра процесът на учене става по-интересен и допринася за по-лесното придобиване на нови знания. 

Всички учители от градината използват информационни и комуникационни технологии по ​​време на своята обучителна дейност. Компютър, видео проектор, интерактивна бяла дъска и електронните образователни ресурси, представляват нови стратегии за учене, които обогатяват образователни дейности и поднасят информацията на децата по интересен и забавен за тях начин.

Пространството е изградено по проект на ОП Еразъм + „Бъдещото училище за всеки започва от днес“, в който участват детски градини, училища и колеж от 8 европейски страни - Белгия, Италия, Исландия, Гваделупа, Швеция, Англия, Турция и България.

Целта на проекта е използването на информационно – комуникационни технологии /ИКТ/, виртуални медии и цифрови технологии да бъде включено във всички нива на системата за обучение.

Друга цел е да се предизвика интерес към технологиите и чрез тях  детската градина и училището да се превърнат в желана територия и така да се противодейства на преждевременното напускане на училище, както и да се улесни интеграцията на деца и ученици със специални образователни потребности и такива в неравностойно положение чрез включването ми в дейности, при които имат ежедневен контакт с  ИКТ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама