Цветан Цветанов посети новата спортна зала "Арена Шумен"

11:09, 12 май 18 / Спорт 25 590 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов посети новата спортна зала „Арена Шумен“ и се запозна с хода на довършителните работи по спортното съоръжение, съобщи novini.bg.
Заедно с Цветан Цветанов бяха кметът на Шумен и областен координатор на ГЕРБ Любомир Христов, областният управител на Шумен проф. Стефан Желев, както и депутатите Румен Генов и Димитър Александров.

Строителството на „Арена Шумен“ се финансира с 8 млн. лв., отпуснати от правителството на Бойко Борисов през август 2016-та година. Многофункционалната спортна зала ще има 1500 стационарни седящи места, а с мобилните трибуни на терена капацитетът й ще достига до 2400 души. Застроената площ е близо 5000 кв. м. Всички основни зони на залата са разположени така, че тя да създава благоприятни условия за различни видове дейности. Залата е подходяща за всички спортове - международни състезания по волейбол, баскетбол, хандбал, художествена гимнастика, бокс, фехтовка.

Изпълнителите изтъкват, че като архитектура и функционалност е най-добра след столичната „Арена Армеец“

По думите на Цветан Цветанов „Арена Шумен“ е перлата на града. „Досега в Шумен не е имало такава инвестиция. Това предизвиква интереса и на други инвеститори“, посочи Цветанов.

“Арена Шумен промени облика на града завинаги“, каза още Цветан Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама