Планират изграждане на Индустриална зона в Силистра

16:45, 10 май 18 25 574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изграждането на Индустриална зона обсъдиха в Силистра представители на местната власт, заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов и депутатът Александър Сабанов, предаде БНР.

Според народният представител Александър Сабанов, в региона не може да има сериозен инвеститорски интерес, ако няма Индустриална зона.

По думите на зам.-министър Борисов, Силистренският регион е приоритетен за държавата, тъй като безработицата е по-висока отколкото в останалата част от страната. Той призова местните власти да разработят свои наредби, които да въведат по-ниски прагове за насърчаване на нови инвестиции. Зам.-министърът на икономиката коментира и възможностите за Индустриална зона в Силистра.

"Имаме няколко подхода. Единият вариант е с привличането на инвеститори по Закона за насърчаване на инвестициите и тогава държавата чрез една от своите мерки би могла да финансира изграждането на част от инфраструктурата. Другият вариант е директно изграждане на цяла Индустриална зона. Тоест, трябва да изберем подхода - дали тръгваме стъпка по стъпка или тръгваме в по-глобален аспект", посочи заместник-министър Лъчезар Борисов.

Дискусията за изграждането на Индустриалната зона в Силистра премина при голям интерес. В нея участваха представители на местния бизнес, кметове на населени места и общественици.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама