Разпитаха директора на пожарната по делото Хитрино

13:00, 10 май 18 25 659 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Шуменския окръжен съд продължава делото срещу двамата машинисти Димитър Михнев и Радослав Петков, управлявали дерайлиралия влак, причинил смъртта на 7 души в Хитрино.

Началникът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов беше разпитан като свидетел. Според него е имало повече от една цистерна, от която е изтичал газ и това е създавало опасност за нови взривове. 

„Мисля, че има експертиза в тази насока. Първоначалният взрив е бил точно от една къща, в която е имало печка на твърдо гориво. Евакуацията беше точно заради затова, защото продължаваше да изтича газ и беше много голяма опасността от втори взрив. Този втори взрив, ако беше възникнал, при ситуация, в която всички от 50 до сто човека бяха струпани около жп цистерните, щеше да е фатален. Във всичките тези 11 дни ситуацията беше рискова", обясни главен комисар Николов, съобщи БНР.

Началникът на координационния център Тошко Бързилов също свидетелства за спасителната операция. Заседанието продължава с разпит на служители от гара Хитрино, като се очаква показания да даде и Бисер Минчев, главен ревизор на националната компания "Железопътна инфраструктура".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама