Шумен празнува на 11 май с богата програма

08:50, 11 май 18 25 1727 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С богата празнична програма от събития за поредна година се отбелязва Денят на Шумен. 

Началото е от 9.30 ч. с открит урок „Час по родолюбие“ и издигане на знамето на града във всички училища и детски градини, а след това по инициатива на Министерството на образованието и науката ще се извие българско хоро под мотото „Розите на България“. 

По същото време, в 9.30 ч., в зала „Проф. Венета Вичева“ започват дебати между отборите на четири училища, посветени на участието на младежите от Шумен в развитието на града. 

Тържественият ритуал по издигане на знамената на ЕС, България и Шумен пред сградата на общината ще започне в 10.30 ч. Половин час по-късно, в 11.00 ч. в зала 363 на общината ще се състои тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени наградите за изкуство и култура. 

В същия час стартират и организираните прояви за Деня на Шумен. По бул. „Славянски“ (между Руския паметник и пл. „Кристал“) в „Ателие на открито“ ще се представят школите на ЦПЛР – ОДК. Пред сградата на общината ще се проведе състезание по стрийт баскетбол. На откритата сцена на пл. „Освобождение“ ще започне празникът за децата на Шумен, където ще има забавления и анимация. Пак там, в 12.30 ч. ще започнат изпълненията на студенти от специалността „Педагогика на обучението по музика“ на Шуменския университет.

В 13.30 ч. в ШУ „Еп. Константин  Преславски“ ще се проведе олимпиада по езикова култура за студенти и гимназисти. В парка между Община Шумен и Регионалната библиотека в 14.00 ч. ще има уъркшоп по съвременни танци с участието на The Loud Dancers, Layout free run & parcour. В 16.15 ч. в градинката пред паметника на ген. Мадатов ще има изпълнения на Градския духов оркестър „Михаил Биков“.

Празничната програма, посветена на Деня на Шумен – 11 май, продължава с изложба на випуск 2018 на СУ „Сава Доброплодни“, която ще бъде подредена и представена в ХГ „Елена Карамихайлова“ от 17.30 ч. В 18.30 ч. пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ ще се състои официалното откриване на Международния фестивал „Друмеви театрални празници „Нова българска драма“. 

По същото време, в 18.30 ч., на откритата сцена на пл. „Освобождение“  ще започне празничният концерт на Поли Генова с участието на госпъл формация „Менора“, Танцувално студио „Електра“, The Loud Dancers, Layout free run & parcour и хип-хоп група „Емоушън“.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама