Възстановяват читалището и градината в Хитрино

19:30, 17 апр 18 25 914 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четири проекта на община Хитрино вече са одобрени по Програмата за развитие на селските райони, съобщи кметът Нуридин Исмаил. Предстои кандидатстване и за възстановяване на сградата на общинската администрация. За Хитрино по Програмата са заделени 10 млн. лв. за справяне с пораженията от взрива през декември 2016 година. 

„Успяваме за много кратко време да подготвим документите“, посочи Нуридин Исмаил за БНР. "Единият е за цялостното възстановяване на детската градина. Другите са за училището, читалището и уличното осветление. Това са четирите проекта. За общинската администрация тежко беше самото кандидатстване, защото ние сме съсобственици. Това подлежи на последно уточняване с фонда. Съседната сграда беше на търговска кооперация, която бе пред ликвидация. Те нямаха възможност да я възстановят, затова ние закупихме сградата. На финала сме като документация", посочи кметът.

В Хитрино вече са готови 10 къщи, построени безвъзмездно от Камарата на строителите. „Средствата от даренията и помощта на държавата се изразходват по приетите принципи“, категоричен е кметът Нуридин Исмаил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама