"Синя зона" и в Шумен от днес

08:30, 23 апр 18 25 1070 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес започва да действа зоната за платено паркиране в центъра на Шумен. Знаците, които я обозначават, вече са поставени. 516 са общо паркоместата в платената зона на Шумен, като в това число са и новите 170. Те са по целия булевард “Славянски”, улиците “Адам Мицкевич”, “Карел Шкорпил”, площадите „Кристал“, „Възраждане“ и „Оборище“. За паркиране в „синята зона" ще се плаща по лев на час, поясни управителят на общинското предприятие „Общински жилища и имоти“ Юлиян Вълчев, предаде БНР.

"На първия етап, който ще стартира с новите паркоместа от пл. "Кристал" до пл. "България", пред Военното училище и на пл. "Оборище" ще започнем първо в по-тесен часови диапазон - от 8.30 до 18.30 ч. от понеделник до петък. Знаците, които забраняват навлизането в задблоковото пространство, на 23 април ще бъдат открити, което означава, че за неживущи там няма да бъде разрешено паркирането в задблоковото пространство", посочи той.  

Плащането за паркиране в „синята зона" ще бъде въведено на етапи. От 23 април инкасатори ще издават касови бележки, както бе и досега. До края на май се планира да бъдат монтирани паркинг апарати, на които ще може да се плаща в брой, с карти или с чип. 

До три месеца трябва да бъде въведено и SMS паркирането. Цветни стикери ще бъдат поставяни на стъклата на колите на нарушителите. Тези, които са просрочили платеното време, ще намерят на колата си жълта лепенка. Тя означава, че трябва да си доплатят. 

Ако някой остави колата си на паркинг и откаже да плати такса, ще получи червен стикер и скоба на гумата. Колата ще се освобождава срещу 15 лева и заплащане времето на престоя. Кметът Любомир Христов каза, че на този етап Общината не предвижда изграждането на нови паркинги, но смята да регулира някои от сегашните.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама