Кметът на Хитрино свидетелства по мегаделото с влаковата катастрофа

12:40, 17 апр 18 25 590 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Според мен, човешка грешка е причината за инцидента в Хитрино“. Това кметът на общината Нуридин Исмаил пред БНР. Днес той беше призован като свидетел по делото за инцидента с товарния влак. За дерайлирането на композицията и последвалия взрив са обвинени машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков. 

"Днес е труден ден за мен, връщам се към трагедията", сподели, след като беше разпитан, кметът на Хитрино Нуридин Исмаил. Той обаче беше категоричен, че институциите и хората са действали по най-добрия начин. 

"Много тежък момент. Добре, че не се стигна до взривяването на цистерна, а остана само взрив от изтичането на самия газ. Аз съм много благодарен на хората, които се включиха в спасителната акция. Това са пожарна, полиция, Бърза помощ. Не виждам какво друго биха направили в един такъв момент", посочи Нуридин Исмаил. 

"Убеден съм, че причината за инцидента със седем жертви и десетки пострадали, е високата скорост на влака", каза още той, попитан каква присъда очаква за машинистите. "Такъв инцидент с толкова жертви - имаме млада жена, която още не вижда - би трябвало да получи справедливи присъди", каза кметът на Хитрино. Той допълни, че възстановяването на взривеното село продължава. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама