Дават рамо на малкия бизнес в Шумен

11:00, 21 апр 18 25 674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По проект, насочен към предприемачеството и създаването на малък собствен бизнес, работи Търговско-промишлената палата в Шумен. Стойността му е малко над 118 000 лв. По него е разработена и програма за насърчаване на малкия бизнес в община Шумен. 

„Тя е в три раздела и включва общо 57 мерки, предстои да бъде разгледана на сесия на Общинския съвет“, заяви председателят на палатата Христо Дечев за БНР. По думите му, програмата обхваща периода до 2020 година и е първата по рода си в България. 

По проекта е предвидено и практическо обучение на 30 души, които имат желание да стартират свой малък бизнес. По думите на Христо Дечев, ще бъде създаден и „Клуб на стартиращия предприемач“.

"В платформата се предвижда не само обучение от наша страна, но и възможност за всички, които искат да развиват бизнес. Да могат да контактуват в мрежа помежду си, отделно да задават въпроси на експерти, както и да научават новостите в правенето на бизнес. Тук се включват създаването на идея, подготовка на бизнес план, разработка на бизнес проект", посочи Христо Дечев.

Вече са изработени наръчник и ръководство за стартиране на малък бизнес, добави още той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама