Свлачище заплашва да погълне дворове в Шумен

10:00, 11 апр 18 25 746 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Старо свлачище на ул. "Шуменска крепост" в Шумен се е активизирало отново и заплашва да погълне дворовете на живеещите там. Според един от собствениците, цепнатините вече са на 3 метра от къщите, съобщи БНР. 

Проблемът съществува от 2015 година, но тогава не са били предприети никакви мерки. Преди 10 дни, след подаване на сигнал от страна на живеещите, е изградена временна подпорна стена и е сформирана комисия за проучване на района. 

Заместник-кметът по строителство и екология на Шумен Боян Тодоров уточни, че започват геоложки проучвания на терена. Те трябва да покажат дали свлачището е резултат от високото ниво на подпочвени води или в този район има стар спукан водопровод, за който като съществуваща инфраструктура не се знае. Затова и специалисти на ВиК дружеството са включени в комисията. 

По думите на заместник-кмета, към момента няма опасност за къщите на хората, които живеят на улица „“Шуменска крепост. Едва след като бъде намерена причината за свлачището, ще се търсят варианти за укрепването му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама