Вярващи се стичат да се поклонят пред чудотворна икона на Богородица в Шумен

13:10, 10 апр 18 25 705 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чудотворната икона на Света Богородица Скоропослушница от украинския град Ананиев вече е в Шумен. Тя ще бъде изложена за поклонение в храма „Свети Три светители“ само през днешния ден - 10 април. Храмът ще бъде отворен докато има хора, които искат да се помолят пред чудотворната икона. 

Иконата беше донесена от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, съобщи отец Красимир от църквата. Преди Шумен, иконата беше изложена за поклонение В Русе, Тутракан, Разград и Попово, предаде БНР.

Тя е копие, нарисувано в края на XIX век и се съхранява в украинския град Ананиев. Оригиналът е в един от манастирите в Атон. Репродукцията на чудотворната икона на Света Богородица Скоропослушница помага при необходимост от незабавна помощ за скорошно оздравяване, при трудни житейски и семейни ситуации и отчаяние, за забременяване и благополучно раждане. 

В миналото пред нея се молели по време на корабокрушения, на внезапни стихии, при престъпни намерения, при вземане в плен, навсякъде, където всичко може да се развие по необратим начин, но човек не може да го предотврати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама