Празнични концерти за Великден в Шумен

09:00, 04 апр 18 25 578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Шумен и Народното читалище „Тодор Петков“ канят жителите и гостите на града на празнични концерти по случай Великден. На 4 април, сряда, от 18.00 часа в голямата зала на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ ще бъде представен спектакълът „Благословен Великден“ на Ансамбъла за народни песни и танци „Мадара“.

В навечерието на Христовото възкресение, на Велики четвъртък, 5 април от 19.05 часа, празничен великденски концерт ще се състои и в залата на общината „Проф. Венета Вичева“ с участието на Симфониета Шумен, хор „Бодра песен“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК, - Шумен. Хорът с диригент Деница Узунова и Ива Георгиева – сопран,  под диригентската палка на Калина Василева ще поднесат пред публиката изпълненията на едни от най-красивите творби, писани по този повод от XVIII век до днес.

На празничния 8 април, неделя, от 10.00 часа на специално изградената сцена на площад „Кристал“ шуменци ще имат удоволствието да се насладят на изпълненията на госпъл-формацията “Менора” от Бургас. Час по-късно, от 11.00 часа на същата сцена започва и концертът “Празнично веселие” с участието на Градския духов оркестър „Михаил Биков“, ансамбъл “Шумен”, танцов ансамбъл “Веселяче”, танцов състав “Луди млади” и танцов състав „Лудоселци“ от село Дибич.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама