Искат незабавни мерки за обезопасяването на "зебрите" в Шумен

11:20, 30 мар 18 25 758 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Да се предприемат незабавни мерки по рехабилитацията на пешеходните пътеки в Шумен в името на сигурността, живота и здравето на пешеходците. Това иска в свое становище местната организация на ПП "Да, България", съобщи БНР.
 
„Пешеходните пътеки в града са в изключително лошо състояние – с изтрита маркировка, неосветени и недобре обозначени“, се казва в становището. „Проблемът е особено остър около училища, детски градини и други обществени сгради. Множеството инциденти с блъснати пешеходци от последните месеци го доказват. За качеството и безопасността на пешеходните пътеки отговорност носи Общината“, пише още в него. 

От партията настояват да се извърши незабавно премаркиране и обозначаване с надлежната вертикална маркировка на пешеходните пътеки, а също така да се изградят „повдигнати“ и осветени пешеходни пътеки на местата с най-интензивно пешеходно движение, като например пл. "Кристал". 

От местната организация на ПП „Да, България“ смятат, че добре означените и осветени места за пресичане не само повишават безопасността на пешеходците, но и подобряват качеството на градската среда като цяло.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама