Шуменец "олекна" с 15 000 лв. заради бракониерски лов

16:38, 28 мар 18 25 658 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шуменски бизнесмен "олекна" с почти 15 000 лева, след като съдът в Попово го призна за виновен по обвинение в бракониерски лов на благороден елен и кошута.

Наложена му е глоба от 2000 лева и му е конфискувана ловната му карабина, с която са били застреляни животните. Преди това 41-годишният Златко Ил. възстановил и щетите от лова, като платил 12 230 лева. Заради това плащане той бил освободен от наказателна отговорност от Районната прокуратура в Попово, обясниха от Апелативната прокуратура във Варна.

На 14 декември миналата година около 23 часа в местност между село Люблен и Садина в община Попово служители на охранителна фирма, които работели по договор с горското стопанство, чули изстрели. На мястото, откъдето те били произведени, бил забелязан тъмен джип с шуменски номера. Проверка в последствие установила, че колата е собственост на транспортната фирма на бизнесмена от Шумен.

В онази нощ шофьорът избягал. По-късно джипът бил открит на автомивка минути преди да бъде измит от калта, натрупана по време на бракониерския лов. При огледа от колата били иззети 7 кутии ловни патрони и други доказателства за извършеното престъпление. При претърсване на къщата на бизнесмена полицията е иззела 3 ловни карабини, боеприпаси и части от убития едър дивеч.

Златко Ил. е бил задържан за 24 часа. Пред разследващите той направил пълни самопризнания, като обещал да възстанови щетите от бракониерски лов.

Той е с чисто съдебно минало, припомниха от прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама