ВМРО против идеята за огромен кръст на Шуменското плато

13:40, 21 мар 18 25 570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ВМРО в Шумен излезе със становище против инициативата на Националния фронт за спасение на България за изграждане на православен кръст на Шуменското плато. „Ние от областното ръководство на ВМРО считаме, че подобна инициатива е ненавременна и излишна“, се казва в текста. 

"На платото има Паметник на създателите на българската държава, който се е утвърдил като своеобразен символ на Шумен. Това прави предложения кръст излишен лукс, който би се обезличил на фона на съществуващия монумент“, коментират от ВМРО. 

Изграждането на кръста с бюджетни средства би било излишен разход, който е в противоречие с традицията, установена на други места в страната такива знаци да се изграждат с набиране на средства от населението или чрез дарение, се казва в становището. 

„ВМРО е срещу провеждането на лични PR-мероприятия с публични средства и смята, че парите (около 100 000 лв.) могат да бъдат пренасочени за ремонт на православните храмове в общината за популяризиране на културно-историческото наследство на Шуменския регион и за изграждане на Паметника-портал на 7-ми пехотен шуменски полк“ е заявено в становището, изпратено до медиите.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама